Veggieburger mag wel, plantaardige yoghurt mag niet

Vandaag nam de Europese politiek een belangrijk besluit. Mag je wel of niet de term hamburger gebruiken in een product waar geen vlees in zit? Ja, maar voor zuivelvervangers gelden andere regels. De rechtszaak vandaag was erg belangrijk voor makers van vleesvervangers. Het leek er even op dat bedrijven als de vegetarische slager niet langer […]

Vandaag nam de Europese politiek een belangrijk besluit. Mag je wel of niet de term hamburger gebruiken in een product waar geen vlees in zit? Ja, maar voor zuivelvervangers gelden andere regels.

De rechtszaak vandaag was erg belangrijk voor makers van vleesvervangers. Het leek er even op dat bedrijven als de vegetarische slager niet langer de termen worst of hamburger op hun verpakkingen mochten plaatsen. Dat zou de marketing voor vleesvervangers een stuk lastiger kunnen maken. Gelukkig voor hen, is dat verbod nu van de baan.

Maar de wetgeving voor zuivelvervangers pakt lastiger uit voor makers van plantaardige zuivelvervangers. Die mogen een plantaardig product dat op yoghurt lijkt geen yoghurt meer noemen. Die moeten het nu ‘wit graspapje’ noemen. Of ‘geel sojablok’ bij een kaasvervanger. Daar wordt het allemaal een stuk lastiger in de supermarktschappen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.