Corona 2.0: klasserestaurants worden luxe -afhaal en bezorgkanjers

Ondernemers in Coronatijden zijn innovatiever dan ooit: Menu-voor-thuis van Zilt & Zoet

Na de eerste klap van Corona moeten restaurants wederom sluiten. Alsof de ondernemers en hardwerkende medewerkers niet genoeg ellende hebben meegemaakt scharen zij zich achter de beslissing van het kabinet voor ieders veiligheid en gezondheid. En dan? Afwachten en tobben? Nee, ondernemers laten zien dat zij ondernemers zijn in hart en nieren. Of beter gezegd: in hart en keuken.

Nu dat alle horeca in Nederland door de corona-crisis haar deuren moest sluiten, wordt er een beroep gedaan op de creativiteit van de horecaondernemer. Want, hoe zorg je er als restaurant voor dat je vaste gasten jouw gerechten niet hoeven te missen? Juist: door te bezorgen (of een afhaalservice aan te bieden). Zoals veel horecaondernemers wordt er diep gebrainstormd en geput uit de passie voor het vak. De traditionele menukaart wordt op de schop gegooid en er worden speciale gangenmenu’s ontwikkeld die gasten af kunnen afhalen en thuis met simpele instructies kunnen klaarmaken om toch een beetje dat ‘uit-eten-gevoel’ te ervaren.

Een bedrijf wat ook anticipeert op de Cornawetgeving is restaurant Zilt en Zoet. Deze naam uit het Gooi is een restaurant uit Maartensdijk dat bestaat sinds november 2005 en is gelegen aan de Dorpsweg in Maartensdijk. Het restaurant is een bekende en vertrouwde plek in het Gooi wat langs een authentiek lintdorp tussen Hilversum en Utrecht in een bosrijke omgeving ligt.

Met een Bib Gourmand erkenning (2014) en winnaar van de “Gouden Pollepel” (2019) is Zilt & Zoet een gewaardeerde naam en plaats van ontspanning en lekker eten. Om de ondernemers in Coronatijden een hart onder riem te steken, of om gewoon eens thuis uit eten te gaan kun je vanaf nu culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website onder het kopje Menu-Voor-Thuis en afhalen. Bereid door het befaamde team van Zilt & Zoet.

In de dinerboxen zit een zorgvuldig samengesteld 3-gangen menu, dat per periode varieert. Wat voor soort gerechten kun je verwachten? Van op de huid gebakken Snoekbaars met quacamole, Hertenrug filet met aardappel mousseline en huisgemaakt Italiaans dessert van mascarpone, lange vingers, koffie en cacaopoeder.

In de komende weken zullen wij vaker een restaurant uitlichten om de ondernemers een hart onder de riem te steken. JFK is fan van goed en (h)eerlijk eten. Ben jij of ken jij een restaurant dat ook wat aandacht kan gebruiken wegens innovatie of inzet in deze barre tijden? Laat een bericht achter onder deze post of stuur een bericht naar de redactie.

 

Fotografische Bron Zilt & Zoet

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.