Verkade koekjes worden McVitie’s koekjes

Een deel van het Nederlandse supermarktschap van de meisjes van Verkade, gaat veranderen. De bekende Digestives koekejes krijgen een nieuwe merknaam en wel McVitie’s. En die verandering blijkt niet zo heel vreemd. De beroemde Digestives werden in 1882 ontwikkeld in het VK en zijn al meer dan 125 jaar oud. In 1992 bracht het Nederlandse […]

Een deel van het Nederlandse supermarktschap van de meisjes van Verkade, gaat veranderen. De bekende Digestives koekejes krijgen een nieuwe merknaam en wel McVitie’s. En die verandering blijkt niet zo heel vreemd.

De beroemde Digestives werden in 1882 ontwikkeld in het VK en zijn al meer dan 125 jaar oud. In 1992 bracht het Nederlandse Verkade de koekjes ook hier op de markt, maar onder eigen merknaam. Dit terwijl de koekjes in ruim 100 markten wel onder het merk McVitie’s werden verkocht. Ook in Nederland gaan de koekjes nu dus verder onder het oorspronkelijke merk.

Overigens was met merk McVitie’s al met Digestives te vinden in Nederland. De Digestives Thins werden vorig jaar al op de markt gebracht, met met McVitie’s merk erop.

Beide merken zijn onderdeel van Pladis waar ook Ülker, Godiva, Jacob’s en vele andere merken onder vallen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.