Warenkennis: Chips op basis van zetmeel

Wie kent ze niet, de vrolijke chipsbussen van Pringles, en een enorme hoeveelheid andere merken. De chips zijn allemaal universeel van vorm en smaak. In de How It’s Made van vandaag, zie je hoe de fabrikant van Pringles dit voor elkaar krijgt. Het begint natuurlijk bij het maken van de bekende, kartonnen bussen. Je ziet […]

Wie kent ze niet, de vrolijke chipsbussen van Pringles, en een enorme hoeveelheid andere merken. De chips zijn allemaal universeel van vorm en smaak. In de How It’s Made van vandaag, zie je hoe de fabrikant van Pringles dit voor elkaar krijgt.

Het begint natuurlijk bij het maken van de bekende, kartonnen bussen. Je ziet dat hier veel materialen in gaan die lang niet altijd even goed zijn voor het milieu. Dus nee, deze moeten gewoon bij het restafval.

De chips worden gemaakt van een speciaal deeg. Dit wordt gemaakt van ongeveer een derde water, twee derde aardappelzetmeel en een klein beetje maiszetmeel. Dit deeg wordt in gemixt en daarna met rollen die 4 ton aan druk leveren, tot een lange lap geperst. Hierna worden cirkels uit het deeg gestanst. Die zijn nu nog rauw. TIjd voor de chips om gefrituurd te worden. Dit gebeurt in mallen zodat alle chips dezelfde ronding krijgen en daardoor goed kunnen worden gestapeld. Het frituren duurt slechts 11 seconden, waarna ze worden droog geblazen. Nu is het tijd om aan beide kanten de kruiden/zoutmix toe te voegen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.