Warenkennis: Coca-Cola

Vandaag kijken we mee naar hoe het zwarte goud wordt geproduceerd. Ik heb het natuurlijk niet over olie, maar de enige echte Coca-Cola. Het zoetzure drankje waar ooit echte cocaïne in zat. We beginnen met de lege 2 literflessen die de fabriek binnen komen en eerst nog eens worden gereinigd. Daarna duiken we in de […]

Vandaag kijken we mee naar hoe het zwarte goud wordt geproduceerd. Ik heb het natuurlijk niet over olie, maar de enige echte Coca-Cola. Het zoetzure drankje waar ooit echte cocaïne in zat.

We beginnen met de lege 2 literflessen die de fabriek binnen komen en eerst nog eens worden gereinigd. Daarna duiken we in de receptuur. Nouja, niet echt. We weten dat het recept uit 86% van Coca-Cola uit gefilterd water bestaat en dat de rest een geheime zwarte siroop is die ze er bij gieten. Die siroop bestaat uit vele ingrediënten waaronder vele suikers. Er staat een speciale machine die voor de optimale vermenging zorgt. Pas wanneer  het mengsel compleet is, worden de bubbels toegevoegd. Om het vullen gemakkelijker te maken, wordt eerst een deel van de lucht uit de flessen gezogen.

Niet de sterkste How It’s Made ooit, maar toch even leuk om te bekijken op de zondagmorgen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.