Warenkennis: Mozzarella

Hoe maken ze toch die zachte bolletjes Mozzarella? Vandaag nemen we een kijkje in de fabrieken van Le Lait. Daar zien we hoe het hele proces werkt. Mozzarella wordt gemaakt van rauwe melk. De wei is het sapje dat vaak in het zakje van de Mozzarella zit om deze een langere houdbaarheid te geven. Wist je dat […]

Hoe maken ze toch die zachte bolletjes Mozzarella? Vandaag nemen we een kijkje in de fabrieken van Le Lait. Daar zien we hoe het hele proces werkt.

Mozzarella wordt gemaakt van rauwe melk. De wei is het sapje dat vaak in het zakje van de Mozzarella zit om deze een langere houdbaarheid te geven. Wist je dat de echte Mozzarella van de buffel komt? In Italië zijn ze daar echt verzot op. Wij Hollanders vinden een bolletje van de koe vaak ook al wel goed. Maar als je eenmaal Mozzarella van de buffel hebt gegeten weet je dat Mozzarella van de koe toch vooral textuur en vulling is.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.