Warenkennis: Diepvriespizza en Franse Frietjes

Hoe maken ze in de fabriek diepvries frietjes en diepvries pizza? Laat je verbazen over het proces en de bijzondere machines die al het harde werk doen. Zo zie je in deze aflevering van How It’s Made welke aardappels het beste zijn om friet van te maken en hoe ze van hun schil worden ontdaan. […]

Hoe maken ze in de fabriek diepvries frietjes en diepvries pizza? Laat je verbazen over het proces en de bijzondere machines die al het harde werk doen.

Zo zie je in deze aflevering van How It’s Made welke aardappels het beste zijn om friet van te maken en hoe ze van hun schil worden ontdaan. Daar worden geen messen voor gebruikt, maar borstels. Naast het snijden zien we ook hoe de friet wordt voorgebakken en hoe duizenden frietjes per seconde worden gecontroleerd op afwijkingen.

Bij diepvriespizza werkt het proces compleet anders. Net als bij de pizzeria om de hoek begint het met deeg voor de bodem. Op maiszetmeel na geen vreemde ingrediënten bij deze fabrikant. Wel is het hele kneden en verdelen tot in perfectie geautomatiseerd.

In tegenstelling tot bij de pizzeria, worden de pizza’s in de fabriek niet in ‘deeg’ staat verpakt. De bodems worden eerst voorgebakken en pas daarna worden de ingrediënten aan de ronde schijf toegevoegd. Ook andere ingrediënten worden met uiterste precisie op de pizzabodems gelegd.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.