Warenkennis: Ontbijtgranen

Ontbijtgranen zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse ontbijt. Voor toeristen is het vaak nog veel belangrijker. Vandaag gaan we op bezoek bij de fabriek van Kellogg’s. In de fabriek van Kellogg’s zien we dat het maken van ontbijtgranen in de praktijk een enorme klus is. Een klus die je in jouw keukentje misschien beter […]

Ontbijtgranen zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse ontbijt. Voor toeristen is het vaak nog veel belangrijker. Vandaag gaan we op bezoek bij de fabriek van Kellogg’s.

In de fabriek van Kellogg’s zien we dat het maken van ontbijtgranen in de praktijk een enorme klus is. Een klus die je in jouw keukentje misschien beter niet kunt uitvoeren. Al is het maar omdat het begint met de binnengekomen granen ruim twee uur te laten koken. En dat is nog maar de eerste kookstap. Na een droogsessie, mogen ze opnieuw de oven in.

Opvallend is dat de fabrikant ook vitaminen toevoegt aan de ontbijtgranen. Deze worden over de cornflakes gesprayd. Ook laten ze nog even zien hoe ze repen van dit spul maken.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.