Mini-tortilla’s met garnalen, groente en limoenmayonaise

Wat zijn de meest gekozen maaltijdboxen van dit moment?

De maaltijdbox is alweer een aantal jaren ingeburgerd in Nederland. Het Amsterdamse bedrijf De Krat was in 2010 de eerste aanbieder die begon met het bezorgen van kratjes met verse producten en bijbehorende recepten. Nadat het Duitse HelloFresh in 2012 voet op Nederlandse bodem zette, ging het opeens hard. Nieuwe maaltijdboxen schoten als paddestoelen uit […]

De maaltijdbox is alweer een aantal jaren ingeburgerd in Nederland. Het Amsterdamse bedrijf De Krat was in 2010 de eerste aanbieder die begon met het bezorgen van kratjes met verse producten en bijbehorende recepten. Nadat het Duitse HelloFresh in 2012 voet op Nederlandse bodem zette, ging het opeens hard. Nieuwe maaltijdboxen schoten als paddestoelen uit de grond. Vegetarisch, vegan, koolhydraatarm, biologisch, koolhydraatarm, een box voor zwangere vrouwen: vrijwel alles is tegenwoordig verkrijgbaar. In deze blog vind je de 5 meest populaire boxen van dit moment inclusief de voordelen en nadelen.

1. HelloFresh

 • Vanafprijs: €35,95 (1 persoon, 3 maaltijden)
 • 3 gerechten voor 2 personen: €40,95
 • Keuze: 14 recepten per week
 • Voor 1 t/m 6 personen

De voor- en nadelen van HelloFresh

HelloFresh is al jarenlang de meest populaire maaltijdbox van Nederland. Dat komt vooral doordat het allemaal heel prettig werkt: er is een ruime keuze in recepten (ook rondom feestdagen met een kerstbox), de website en App werken zeer gebruiksvriendelijk, er is een vlotte klantenservice en je hebt een ruime keuze in bezorgmogelijkheden. Een punt van aandacht is dat er nog weinig dieetmaaltijden zijn. Daarnaast is HelloFresh – in tegenstelling tot een aantal andere aanbieders – niet volledig biologisch.

2. Marley Spoon

 • Vanafprijs: €41,95 (2 persoon, 3 maaltijden)
 • Keuze: 20 recepten per week
 • Voor 2 t/m 4 personen

De voor- en nadelen van Marley Spoon

Marley Spoon lijkt voor een groot deel op HelloFresh. Ook bij Marley Spoon heb je een ontzettend fijne gebruikerservaring. Het bestellen van een box, het inplannen van een box, het kiezen van recepten: het werkt allemaal erg prettig via de App of website. Voordelen van Marley spoon zijn nóg meer keuze in recepten (20 per week) en een wat meer luxe en inspirerende invalshoek. Nadeel is dat Marley Spoon geen eigen bezorgservice heeft. Regelmatig horen we van klanten over boxen die niet op tijd of incompleet worden afgeleverd.

3. Ekomenu

 • Vanafprijs: €36,00 (1 persoon, 3 maaltijden)
 • 3 gerechten voor 2 personen: €41,88
 • Keuze: 20 recepten per week
 • Voor 1 t/m 4 personen

De voor- en nadelen van Ekomenu

Ekomenu is nog een relatief onbekende naam in Maaltijdbox-land. Toch heeft deze aanbieder een ontzettend sterke propositie: een 100% biologische maaltijdbox die aansluit op jouw individuele leefstijl tegen een prijs die vergelijkbaar is met andere boxen. “Voor hetzelfde geld eet je biologisch”. Bij Ekomenu kun je kiezen uit 12 leefstijlen (bijvoorbeeld variatie, gluten- of lactosevrij, koolhydraatbewust, keto, etc.). In totaal zijn er 20 – 23 recepten per week waar je uit kunt kiezen. Een nadeel is dat Ekomenu nog niet de gebruikerservaring biedt zoals bijvoorbeeld HelloFresh. Het onderdeel “Mijn Ekomen” oogt nog wat ouderwets en er is ook nog geen App.

4. Allerhande Box

 • Vanafprijs: €10,55 (1 gerecht voor 2 personen)
 • 3 gerechten voor 2 personen: vanaf €36,40
 • Keuze: 9 recepten per week
 • Voor 2 of 4 personen

De voor- en nadelen van de Allerhande Box

De Allerhande Box is niet langer een doos met daarin ingrediënten voor 3 gerechten. AH

biedt het nu aan als losse maaltijdzakken. Je kunt zelf kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 gerechten voor 2 of 4 personen. Er is ook geen minimum. Wel is vanaf 3 gerechten de bezorging gratis. De AH-box is met name handig voor consumenten die de overige boodschappen hier ook online bestellen. Je hebt dan alles in één keer in huis. Voor wie het liefste elke week uit een maaltijdbox eet is deze box wat minder handig. Je hebt relatief weinig keuze, en er is ook geen fijne online omgeving waar je boxen kunt plannen en recepten kunt kiezen.

5. Willem&Drees

 • Vanafprijs: €32,00 (2 gerechten voor 2 personen)
 • 3 gerechten voor 2 personen: €41,00
 • Keuze: 7 verschillende boxen
 • Voor 1 t/m 4 personen

De voor- en nadelen van de Willem&Drees

Willem&Drees is de meest pure en authentieke aanbieder. Deze box brengt biologische producten rechtstreeks van Hollandse boeren bij jou thuis. Zonder onnodige tussenhandel en met voordeel voor jou en de boer. De missie is dan ook niet voor niets: “Eten van een gezonde keten”. Willem&Drees is een perfecte box voor bewuste consumenten die graag een steentje bijdragen aan een duurzame voedselketen. Het nadeel is dat het allemaal niet zo gestroomlijnd in elkaar zit als bijvoorbeeld bij HelloFresh. De recepten kosten vaak net iets meer tijd, receptenkaarten ontbreken (die vind je online) en niet alles wordt in precies de juiste hoeveelheid meegeleverd.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.