Domino’s test dronebezorging op strand Zandvoort

Afgelopen week vond een bijzondere test plaats in Zandvoort. Pizzaketen Domino’s testte daar de bezorging van pizza’s met behulp van een drone. In de corona periode hebben de afhaalrestaurants van Domino’s een toename in bestellingen van 80% ervaren. Met het wegvallen van reguliere restaurants, werd bezorging zeer populair. Domino’s wil met drones proberen om te […]

Afgelopen week vond een bijzondere test plaats in Zandvoort. Pizzaketen Domino’s testte daar de bezorging van pizza’s met behulp van een drone.

In de corona periode hebben de afhaalrestaurants van Domino’s een toename in bestellingen van 80% ervaren. Met het wegvallen van reguliere restaurants, werd bezorging zeer populair. Domino’s wil met drones proberen om te bezorgen op andere plekken dan eenvoudigweg aan de voordeur.

De Domino’s Order Anywhere functie in de app laat bestellingen bezorgen op basis van GPS coördinaten. Daarmee kan de drone ook op het strand bezorgen, wat met fiets of brommer toch een stuk lastiger is.

Om door te gaan met het leveren van bestellingen via drones, is wel een wetsverandering nodig. Na deze testperiode, zal Domino’s dus weer even moeten leunen op de traditionele bezorgmethoden.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.