Keukencentrum Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent krijgen stevige boete

Je komt niet om de formules van Mandemakers heen, en soms kom je er ook niet meer vanaf. Na verschillende klachten in consumentenprogramma’s over de verhulde koopcontracten, blijken de verkopers opnieuw structureel de boel te bedonderen. Ditmaal ging het om misleidende verkoop op beurzen. De formules waren op beurzen als de 50PlusBeurs, VT Wonen & […]

Je komt niet om de formules van Mandemakers heen, en soms kom je er ook niet meer vanaf. Na verschillende klachten in consumentenprogramma’s over de verhulde koopcontracten, blijken de verkopers opnieuw structureel de boel te bedonderen.

Ditmaal ging het om misleidende verkoop op beurzen. De formules waren op beurzen als de 50PlusBeurs, VT Wonen & Design beurs en op de Huishoudbeurs potentiële kopers aan het ronselen. Hier gaven de merken stevige kortingen weg, maar daarvoor moest een formulier getekend worden. Dit formulier leek een koopcontract, waarna de verkopers vasthielden aan de aankoop van de beursbezoekers.

€1.000.000 Boete

In totaal krijgt DMG, het bedrijf achter de foute formules, €1.000.000 aan boetes te verwerken. €250.000 voor Brugman Keukens, €375.000 voor Keukencentrum Mandemakers en €375.000 voor Keuken Concurrent. Dit klinkt als een enorm bedrag, maar op de omzet van DMG valt dit reuze mee. In 20122

Keukencentrum Mandemakers in 2017 ook al fout

In 2017 kreeg de Keukencentrum Mandemakers formule ook al stevige kritieke door een discutabele annuleringsregeling.

De formules van DMG

DMG, De Mandemakers Groep, is niet alleen met Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent aan het verkopen. De groep bezit ook Woonexpress, Keuken Kampioen, Keukenloods, Wooning, Nieuwenhuis, Morres Wonen, Sanders Meubelstad, Grando, Tulp, Montèl, Küchen Direct, De Tweede Kamer, Hello Kitchen en Piet Klerx. Ook bezit de groep diverse andere merken zoals Ben Sanitair, Job, Barletti, Steinhaus en Keukenman.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.