Meet Jack Spread potjes

Meet Jack lanceert vlees-achtige spreads

Grab it & spread it. Het had een slogan van Trump kunnen zijn, maar het is de gedachte achter nieuwe producten van een relatief nieuw merk. Meet Jack lanceerde onlangs haar lijn met spreads voor op toast, brood en andere zaken. Ik noemde het al vlees-achtige snacks. Het bedrijf Meet Jack is namelijk een grote […]

Grab it & spread it. Het had een slogan van Trump kunnen zijn, maar het is de gedachte achter nieuwe producten van een relatief nieuw merk. Meet Jack lanceerde onlangs haar lijn met spreads voor op toast, brood en andere zaken.

Ik noemde het al vlees-achtige snacks. Het bedrijf Meet Jack is namelijk een grote importeur van rauwe Jackfruit. In Suriname kennen we dat als Zuurzak. Hoewel de rijpe, zoete variant erg goed te vinden is in de toko, is de rauwe nog erg onbekend.

De rauwe Jackfruit heeft een vlezige structuur. In bereidingen waar kruiden en sauzen het grootste deel van de smaak bepalen, lijkt Jackfruit dan ook een ideaal ingrediënt. Om dit te bewijzen kregen we afgelopen maandag twee potjes spread mee van Meet Jack.

Meet Jack Spread potjes

Smaaktest: Meet Jack – Jack Goes Nuts Spread

Een klassieker in het saladeschap is natuurlijk de kipsaté. Met Jack Goes Nuts Spread, levert Meet Jack een plantaardige vervanger. Het kleine ronde doosje bevat een spread die er niet uitziet als de bekende kipsaté, maar er qua smaak wel heel dicht tegenaan kruipt. Hij mag misschien een tikje romiger, maar verder kunnen we echt niets vervelends zeggen. Heerlijk!

Meet Jack Spread op brood

Smaaktest: Meet Jack – Jack & Jeanette Spread

Niet alleen de zuurzak is wereldberoemd in Suriname, ook de Madame Jeanette vindt daar gretig aftrek. Ik geef toe, die pepertjes zijn ook voor mij echt wel aan de vurige kant. Deze spread is dan wel een pittige dame, het echte vuur zit er niet in. Prima voor de gematigde tong dus. Het overige smaakpallet neigt ook een beetje naar een kruidenboter, al is de structuur wel echt meer vlezig. Een lastig te beschrijven, maar lekkere spread.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.