Olijcke Klaas Affligem

Olijcke Klaas, snoepworstjes met Affligem bier

Afgelopen maandag kregen we iets bijzonders op de redactie. Terwijl onze Heineken Blade net was afgevuld met een nieuw fustje Affligem, lag daar ineens een plastic zakje met bijzondere worstjes. Snoep worstjes op basis van Affligem Blond. Olijcke Klaasjes zijn snoepworstjes die in Nederland worden gemaakt. Kleine, gedroogde worst met bijzondere ingrediënten. Voor hun productie […]

Afgelopen maandag kregen we iets bijzonders op de redactie. Terwijl onze Heineken Blade net was afgevuld met een nieuw fustje Affligem, lag daar ineens een plastic zakje met bijzondere worstjes. Snoep worstjes op basis van Affligem Blond.

Olijcke Klaasjes zijn snoepworstjes die in Nederland worden gemaakt. Kleine, gedroogde worst met bijzondere ingrediënten. Voor hun productie gebruiken de makers van de worstjes lokaal gebrouwen bieren en wijnen.

Olijcke Klaas Affligem

In dit geval kregen we de Olijcke Klaas Affligem Blond. Een worstje met een hartje vol blond bier. Denk nou niet dat er een vol glas in een zakje gaat. 98% procent van het worstje bestaat gewoon uit varkensvlees. De overige 2% bestaat uit zout, suiker, kruiden en natuurlijk het Affligem bier.

Olijcke Klaas Affligem

Heel eerlijk, heel goed herkennen we de smaak van het bier eigenlijk niet. De kruidenmix is misschien een tikje te sterk. Maar… bij een glas Affligem smaakt zo’n Olijcke Klaas wel heel goed.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.