Onverwacht grillen aan zee? Spyderco heeft een handig mes

We zijn gek op koksmessen, maar ook messen waarmee we in vlees kunnen snijden. En één ding is dan dodelijk; zilt water. Het zoute water kan het stalen blad van jouw favoriete mes in enkele uren veranderen in een zielig hoopje roest. Dus aan zee heb je iets anders nodig. En nee, dit mes wordt […]

We zijn gek op koksmessen, maar ook messen waarmee we in vlees kunnen snijden. En één ding is dan dodelijk; zilt water. Het zoute water kan het stalen blad van jouw favoriete mes in enkele uren veranderen in een zielig hoopje roest. Dus aan zee heb je iets anders nodig.

En nee, dit mes wordt niet echt aangeprezen voor culinair gebruik. Laten we wel zijn, het lemmet schuift geheel in het heft, doe je dat met een vies mes heb je echt een rotklus om deze schoon te maken.

Maar… dit lemmet is wel gemaakt om tegen het zilte water van de zee te kunnen. Dit zakmes heet niet voor niets de Spyderco Caribbean C217. Het geheim zit hem in het S3 geslepen lemmet. Deze is gemaakt van LC200N rvs en dat kan prima tegen zeewater. Bovendien heb je een snijoppervlak van 21,7 centimeter. Dat is ongeveer een klein koksmes.

Het heft is gemaakt van geel-zwart gelaagd G-10 en is gemaakt om een goede grip te geven. Het gat in het lemmet zorgt ervoor dat je het mes met één hand kunt openklappen terwijl de andere hand de kreeft op de plank probeert te houden. Daarnaast zit er een riemclip op zodat je het mes altijd bij je hebt voor het moment dat je besluit spontaan te gaan grillen aan zee.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.