Review: de Weber Pulse 2000 Elektrische Rookvrije Balkon BBQ


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Pulse 2000 van Weber met 5 sterren.

The Good
  • Geïntegreerde iGrill-technologie
  • Twee grillzones
  • Vetopvangsysteem
  • Rookvrij
  • Digitale thermometer met LED display
  • Aluminium binnenlagen voor warmtebehoud

The Bad
  • Prijzig

Elektrisch Barbecueën?! Hoe kan dat nu leuk zijn? Lees maar, als je durft.

Yes, Gadget & BBQ gecombineerd in één product: daar houden we van! Vandaag testen en reviewen we het nieuwe elektrische vlaggenschip van Weber. De nieuwe liefde van iedere Pro balkonbarbecuer, de Weber Pulse 2000.

We halen het iedere keer weer aan, het vooroordeel onder de barbecues en de ervaring: kolen is king. Dat klopt wel, in mijn bescheiden mening. Maar niet iedereen kan het zich permitteren om te knoeien met kolen. Voorbeelden? Je hebt kleine kinderen, dan is een BBQ aansteken een tijdrovende klus. Dan ga je van ontspanning, naar stressen en daar wordt niemand vrolijk van. Voorbeeld twee. Mensen met een balkon. Ikzelf woon in een appartement, dat betekent dat als ik ga barbecueën met kolen, dat de buurman naast me rookontwikkeling in zijn huis heeft. Dat kan en wil je niet maken.

Hoe ik al die kolen en gassers test dan? Mijn tweede “huis” bevindt zich op de camping, waar ik lekker alle ruimte heb aan onze stacaravan. Maar, behalve de weekenden en de vakanties ben ik altijd thuis. En thuis wil ik ook lekker buiten koken op het balkon. Gelukkig is daar elektrisch barbecueën. Natuurlijk, je kunt met een gourmetstel of steengrill buiten gaan zitten, maar dan zit je te barbeknoeien. Met een barbecue zoal de Weber Pule 2000, is dat een heel ander verhaal.

 

Unboxing

Wat Weber mooi kan is spullen inpakken en presenteren. Alles zit stevig en netjes geordend in de doos zodat je onderdelen niet beschadigen bij een stootje of een val. De doos van de Pulse 2000 is huge! En zwaar. De BBQ weegt al 27 kilogram, als je dat dan in een wat grotere doos drie verdiepingen moet opsjouwen, dan zweet je wel. Goed, mopperkont, wat zit er in de doos? De BBQ, twee gietijzeren roosters die samen één vormen, een stekker met temperatuurmeteraansluiting, twee Igrill termometers en los verkrijgbaar een (onmisbare) tafel (zie mijn review over de Weber Pulse 2000 tafel).

Pulse 2000

De Pulse is zoals je al deed vermoeden een elektrische barbecue. Dit model komt in twee varianten, de Pulse 1 met één warmte element en de 2 (de 2000, die wij vandaag testen) met twee warmte-elementen. De Pulse 1000 is helemaal prima om te grillen en iets minder groot. De Pulse 2000 is met twee afzonderlijk bestuurbare hitte elementen, mijn inziens het meest interessantst.

Met een vermogen van 2200 Watt en 230 volt is de Pulse 2000 een echte elektrische krachtpatser. Dankzij de elektronische temperatuurregeling weet je altijd zeker dat je bakt of grillt met de juiste instellingen. Met een digitale thermometer die communiceert met een duidelijk LED display kun je tot 5 graden nauwkeurig bakken en braden. Nauwkeuriger bestaat echt niet! Dankzij de IGrill technologie waar ik straks op terug kom, zal je ook nooit een groter en/of duurder stuk vlees of vis verpesten.

De afmetingen van de Pulse 2000 zijn 107CM H X 112CM B X 65CM, wanneer je de deksel opklapt komt deze op 146 CM hoogte. Een flinke barbecue met een totaal grilloppervlak van 49 x 39 CM wat zorgt dat je rustig voor een man of tien kunt grillen. Juist omdat de temperatuur zo snel op gang komt en door de aluminium binnenlagen met temperatuurbehoud is de Pulse heel voorspelbaar en gemakkelijk te plannen. Dat maakt BBQen met kids en tijdens feestjes absoluut stressvrij.

Juist omdat de Pulse er zo tof uitziet heb je direct de aandacht met deze eyecatcher in de tuin. De Pulse 2000 heeft 2 onafhankelijke grillzones, dat klinkt misschien als informatie tussen neus en lippen door, maar hierdoor kun je wel zelf de keuze maken tussen direct en indirect grillen >> Slow en Fast!

Een paar handigheidjes die je niet direct ziet, zijn ook aanboord. Zo heb je een vetopvangbakje aan de onderkant, die via de voorkant toegankelijk is. Je plaatst daar een aluminium meegeleverd bakje, die al het vet netjes opvangt. De dekselgrepen, die vaak door weer en wind wat extra te verduren krijgen zijn van RVS.

IGrill

 

De Pulse heeft een geïntegreerd iGrill systeem.  Dit is fantastisch! Men nemen een groot stuk vlees, bijvoorbeeld Pulled Pork. De Boston Butt moet lang en volgens een bepaalde temperatuur bereidt worden. De Pulse komt met iGrill. Twee vleespennen die via een stalen draad verbonden zijn met de Pulse 2000 en via Bluetooth communiceren met jouw app op je telefoon. Via de App kun je instellen welk stuk vlees of vis je bakt/grilt of braadt. De App vertelt je de kerntemperateur, BBQ aan en gaan!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Selecteer een van de vele voorgeprogrammeerde waarden voor temperatuur afhankelijk van wat u wilt bereiden, van medium rare biefstuk tot lamsvlees, het kan allemaal. Bovendien kunt u ook zelf standaard temperaturen instellen voor uw favoriete eigen recepten. Moet u zorgen dat de omgevingstemperatuur binnen een bepaald bereik blijft als u vlees rookt? Gebruik de bereikinstelling en stel zelf uw waarschuwing voor min. /max. temperatuur in.

Met de Pulse 2000 kun je twee verschillende iGrill’s tegelijkertijd in de gaten houden. Controleer verschillende iGrill’s op dezelfde barbecue of combineer ze met aparte barbecues. Dat betekent twee stuks vlees tegelijk monitoren, een alarm zetten voor beiden en nooit meer iets aanbranden! Top, kom je zelf ook nog toe aan een biertje en een praatje.

Het gebruik van de Pulse 2000

Ja, ik ben enthousiast! En over elektrisch BBQEN. Dit is niet een uit de kluiten gewassen tosti-ijzer, dit is een enorm BBQ met een geintergreerde iGrill functionaliteit. Wat meteen opvalt bij de Pulse is doordat de klep die je dicht kunt doen, dat deze vrij hol en hoog is zodat echt flinke stukken vlees kwijt kunt. Een hele kip? Geen probleem. Een Boston Butt? Jep, een 800 grams spare rib? Ja, man! Het past gewoon. Het werkt als een tierelier, super accuraat en je krijgt van de lekkere grillstrepen op je vlees.

Het gebruik is verdorie zo simpel. Je steekt de stekker in het stopcontact, draait de knoppen op de gewenste temperatuur: allejezusheet; en knallen. Met de ruimte van het enorme grill oppervlak en de hoogte is niets te gek voor de 2000. Ben je klaar? Opvangbankje even omspoelen of wegkieperen de volgende dag even een doek er doorheen, grillrooster even wassen en klaar.

Rooksmaak? Nee, die moet je er maar bij denken. Misschien dat ze nog eens iets verzinnen door bijvoorbeeld Rookplankje te introduceren bij Weber (idee >> bel me) Maar zonder dollen. Ik heb liever geen rookontwikkeling op mijn balkon en zo zijn er nog duizenden mensen in Nederland. Geen rook, maar ze missen keihard die BBQ ervaring. De Pulse 2000 maakt het compleet. Wil je trouwens helemaal compleet zijn, zorg wel dat je het Pulse tafeltje aanschaft. Dan rijdt je het geheel mooi in de hoek van je balkon of berging, mooi afdekzeiltje erover en je bent ben een paar minuten klaar om kei en keihard te grillen. Grrrrrrillen!

Etapron

Ook al sta je op je balkon en kijkt misschien helemaal niemand naar je. Dan nog kies je voor een stukje BBQ Stillo. Etapron helpt je daarbij. Hele gave echt lederen schorten in alle soorten, maten, opdrukken en kleuren. Ben je een beetje barbecue gek, dan weet je dat je onoplettend altijd je kleding vol smijt met vetdruppels en ja, je shirt kan gemeen wegsmeulen. Doe dan veilig, neem een Etapronnetje, man.

 

Goed vlees haal je bij Beef en Steak

Je hebt ons er vaker over gehoord; de bazen van Beef & Steak. Haal nooit meer je vlees in de super, als is dat prima en wil ik niemand boycotten. Maar, als je het weekend wil gaan barbecueën bestel je gewoon online vanuit je luie stoel bij beefensteak.nl Je koopt bijvoorbeeld een 10 kilo aan dik bevleesde spareribs voor nog geen 75 euro. Sorry hoor, maar dan heb je een zomer lang spare ribs in je vriezer. Ben je gewoon klaar. Of wat dacht je van een heerlijke Chuck Eye, steak 500 gram voor nog geen 10 euro.  Super mooi en lekker vlees dat ingevroren aan de deur wordt geleverd, ’s avonds mensen. Top toch! Volgende dag kun je knallen.

Conclusie Pulse 2000

Mijn conclusie is: kopen. Hij is wat prijziger dan je gewend bent misschien, rond de 700 euro. En als je dan aan het smijten bent, haal dan ook de tafel erbij. Het zijn wat kosten, maar je hebt er vijf jaar garantie op vanuit Weber en je hebt dus de komende vijf jaar een geweldige BBQ voor buiten op je balkon zonder dat er ooit iemand last van je heeft op het gebied van rookontwikkeling. Natuurlijk, nu heb je iedere dag gasten op je balkon, maar goed. Halen dus!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.