Review: Fissler Q! Akrobat, 27cm


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Q! Akrobat van Fissler met 4 sterren.

The Good
  • Strak Design
  • Zeer gemakkelijk
  • Onmisbaar

The Bad
  • Prijzig

Vlees omdraaien op de barbecue: dat moet gemakkelijker kunnen! Maar dan wel in stijl. Fissler komt met de Q! Akrobat een zeer stijlvolle barbecue tool die wij mogen testen, bij JFK. Bij Q! moet ik direct denken aan de uitvinder in dienst van MI6. Dat het een uitvinding is, dat klopt al is het principe […]

Vlees omdraaien op de barbecue: dat moet gemakkelijker kunnen! Maar dan wel in stijl. Fissler komt met de Q! Akrobat een zeer stijlvolle barbecue tool die wij mogen testen, bij JFK.

Bij Q! moet ik direct denken aan de uitvinder in dienst van MI6. Dat het een uitvinding is, dat klopt al is het principe erg eenvoudig. Maar zoals zo vaak met uitvindingen: je moet er maar opkomen.  Ik mag Kookpunt hartelijk danken voor het opsturen van deze BBQ tool. Superleuk om deze bijzondere keukengear eens in handen te hebben. Zelf was ik nog niet bekend met Q! , de nieuwe hoogwaardige lijn in het hoog segment van Fissler, maar nu al heel geïntrigeerd.

Unboxing

De Akrobat van Q! komt in een kleine strakke doos van Fissler. Wanneer je de tool uit de verpakking haalt voel je direct dat je een design tool in handen hebt. Het geborsteld roestvrijstalen materiaal voelt met haar organische vormen zeer prettig in de hand.  Met afmetingen van 270(l) x 25(b) x 25(h) mm lijkt het op het eerste oog een zware tool. Dat valt erg mee. Het ligt stevig in de hand, maar is zeker niet te zwaar om veel te gebruiken. Ja, gebruik. Wat doet deze Akrobat eigenlijk?

Gebruik

De Q! Acrobat doet niets meer, niets minder dan het vlees gemakkelijk om te draaien met één soepele polsbeweging. Snapt u ‘em? Een voorbeeld dan, wat voor iedereen duidelijk moet zijn. Kent u de poffertjeskraam nog? De beste Chef du Poffer draait binnen no time poffertjes om met een simpele prik- en draaibeweging. Dit doe je ook met de Akrobat. De punt van deze tool is gebogen in een halve ‘8’ en wanneer je de punt een klein beetje in je vlees steekt en draait, dan zorgt de bocht in de Acrobat voor een soort hefboomeffect waardoor je het vlees met veel gemak draait. Dit geldt zelfs voor de zwaardere (450 gram) stukken vlees. In het filmpje zie je mij bijvoorbeeld een enorme Chuck Eye omdraaien met veel gemak.

 

Specificaties

Even alle feiten op een rijtje. Hier ziet u de eerder genoemde kenmerken van de Fissler Q! Akrobat, 27cm.

  • Afmetingen: 270(l) x 25(b) x 25(h) mm
  • Materiaal: Geborsteld roestvrij staal
  • Vaatwasserbestendig: Ja
  • EAN code: 4009209339276
  • Merk: Fissler
  • Serie: Q!

Conclusie

De Q! Acrobat 27 cm is een fantastische BBQ tool. Kookpunt heeft ons deze handige Acrobaat opgestuurd en ik kan tot uw grote spijt melden dat ik deze aan mijn eigen verzameling heb toevoegt van onmisbare BBQ tools. Het gemak waarmee je grote stukken vlees omdraait zonder er een rommeltje van te maken, of te veel essentiële sappen te verliezen is geweldig. Daarnaast ziet de Acrobat er prachtig uit. Het enige wat ik kan melden dat ik minder vind, is de prijs. € 35,- Natuurlijk begrijp ik dat kwaliteit, design en gemak een prijskaartje kennen, maar dit is iets aan de hoge kant. Persoonlijk hoef ik niets anders meer, iets dat je bijna alleen maar kunt ervaren door het te ervaren.

Beschikbaarheid

De Q! Acrobat is nu beschikbaar bij Kookpunt.

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.