Review: HNY Grll


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.

The Good
  • Gaaf Design
  • Top Materiaal
  • Afwerking
  • Super stabiel in temp
  • Leuk (hny) concept

The Bad
  • Prijs

Wanneer je de HNY Grll ziet roept dit direct vragen op! Althans, bij mij wél. Wat is dit voor bbq? Wat een apart apparaat zeg. Gave materiaal combinatie dat Cortenstaal, samen met de het gecoate gedeelte. Waarom ken ik deze BBQ nog niet? Kan ie ook Low & Slow?  Het schiet allemaal door mijn hoofd. Wellicht ook door die van jou. Heel begrijpelijk, en ik heb goed nieuws. Want ik heb de HNY Grll zeer uitvoerig getest en ik ga je er alles over vertellen!

HNYGRLL is ontstaan vanuit de grote passie van Mark Pijnenburg. Nieuwe dingen bedenken, ontwerpen en daadwerkelijk creëren, is wat hem gelukkig maakt. Al vanaf jongs af aan knutselt hij, van automatische gordijnenopeners tot zijn allereerste barbecue. De HNYGRLL is een doorontwikkelde versie van deze uit de hand gelopen hobby. Deze houtskool-gestookte barbecue is een waar sieraad voor elke tuin. Uitstraling, kwaliteit, verfijning: alles komt samen in dit luxeproduct voor elke levensgenieter.

Eerste indruk

De eerste indruk is altijd erg belangrijk, zo óók bij deze BBQ. Op het eerste gezicht valt direct op dat deze BBQ heel anders is dan al het andere. Erg knap gedaan. In een sector waarin de laatste jaren zoveel innovatie en ontwikkeling, is op het gebied van design en gebruik is dit voor mij een nieuwe vorm, of ook wel een nieuwe look voor een BBQ. Ook het gebruik van Cortén staal in combinatie met het gecoate Barrel is wat mij betreft qua look met recht een schot in de roos. Er staat niet alleen een BBQ in de tuin, maar tegelijkertijd verhoog je het niveau van de uitstraling van je gehele tuin. Een ware eyecatcher die ook nog eens heerlijk eten voor je gaat bereiden….. Die eerste indruk is op zijn zachts gezegd dus wel goed!!

Specificaties

  • Gewicht: 50 Kilo
  • Afmeting H 140cm x B 70cm x L 50cm
  • Grilloppervlakte 64 x 34cm
  • Grillhoogte 105cm

 

 

 

Eerste gebruik

Yes!! Dan is het eindelijk tijd om aan de slag te gaan met de HNY Grll. We hebben er zin in!! Het is nog erg fris buiten, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. De HNY Grll wordt rijkelijk gevuld met profesionele kolen van Écht. Onze trouwe sponsor die ons al jaren van de beste houtskool voorziet.

 

De HNY Grll wordt geleverd met een mooie starter, maar ik kan het niet laten om zoals altijd gebruik te maken van mijn geliefde Looftlighter, om zodoende een rustig oplopende temperatuur te creëren. Zowel voor Keramische bbq’s én bbq’s van staal/plaatwerk vind ik dit een prettigere manier op zodoende het materiaal niet al te veel op zijn donder te geven bij het eerste gebruik.

Op het menu van vandaag staat Spare ribs en rollade. Beide geleverd van nog zo’n trouwe partner, wie anders dan Beef&Steak. Matthijs heeft ons wederom van zijn mooiste stukken vlees voorzien en we zijn blij dat we ook dit jaar mogen genieten van al het moois wat Beef&Steak te bieden heeft. Nu is de vraag natuurlijk, hoe doet de HNY Grll het bij lage temperaturen? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er niet veel van verwachtte.

De ervaring leert, dat Keramische BBQ’s gemakkelijk op een lage temperatuur stabiel blijven en juist dunwandige bbq’s veel minder goed. Echter is de HNY Grll hier in écht heel goed in geslaagd. De grill reageert goed op het aanpassen van de lucht toevoer. Aan de achterkant kan dat geregeld worden, is gemakkelijk te bedienen en je ziet dat de grill hier snel op zal reageren. Echt goed dus!

 

Eindoordeel

Tsja, wat kan ik zeggen over de HNY Grll….. Heel veel! Om te beginnen heeft de HNY grill mij echt verbaasd met zijn uiterlijk. Ik vind de BBQ simpelweg erg mooi ontworpen, super origineel en ja deze grill heeft het gemak van het grillen op een Kamado, maar dan met de uitstraling van een Plancha zoals een Ofyr. En dat vind ik heel knap gedaan. Niet alleen om een mooi object in de tuin te maken, maar ook nog eens een product ontwerpen dat echt goed functioneert. De gebruikte materialen zijn van topkwaliteit. kijk alleen al naar het handvat op de Barrel, dat is namelijk uitgevoerd in meranti hardhout. Heb ik nog niet eerder gezien op een BBQ.  Slim gekozen materiaal. Harde hout soort en duurzaam. Alle bevestigingen en contactdelen zoals scharnieren en roosterpats zijn van roestvrijstaal en afgewerkt met een hittebestendige coating. Dus je koopt deze grill voor de langere termijn, want over 10 jaar is er niets verandert aan het uiterlijk. Hier is over nagedacht, en dat merk je gewoon gaande weg wanneer je keer op keer gebruik maakt van de HNY grll.

Ik heb de gril voor nu ruim een half jaar vaak getest, en vind het heerlijk om mee aan de slag te gaan. Vooral de grill hoogte is erg fijn. Deze is met 105 cm net even wat hoger dan dat ik gewend ben van de Kamado’s die ik graag test.

Ook hoe de grill reageert op de luchttoevoer is verrassend te noemen. Vooral dat hij zo stabiel op een lage temperatuur blijf vond ik heel opmerkelijk. Ook hoge temperaturen zijn easy te bereiken, maar het liefst grill ik zo rond de 175 graden, met gebruik van een hitteschild om het gebrade vlees rustig te laten garen. Dat lukt echt heel goed op de HNY Grll en ik ben erg tevreden over deze BBQ. Enige minpuntje is dat er gebruik is gemaakt van “normaal” vilt . Graag had ik gezien dat er vilt van glasfiber op de grill had gezeten. Deze sluit de Barrel beter af en zal ook vele malen langer mee gaan. Verder is de grill behoorlijk aan de prijs, echter moet ik er gelijk bij zeggen dat je na aankoop van een HNY grll de eerst komende 20 jaar wellicht geen nieuwe BBQ hoeft te kopen, dus in dat opzicht wordt de portemonnee weer wat getroost en kan je moeder de vrouw ook hiermee goed overtuigen 😉

De HNY Grll is een bazen BBQ voor de échte liefhebber van schitterend design en iconisch koken!!

De beste BBQ Verkiezing

Alle BBQ’s die we dit jaar testen maken automatisch kans op de titel BBQ van het jaar. De HNY Grll is één van de grote kanshebbers in de categorie Beste Houtskool BBQ. Ben je benieuwd welke BBQ er met de titel BBQ Van Het Jaar 2021 vandoor gaat? Hou dan JustForKoks goed in de gaten of check debestebbq.nl. 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.