Review: Meater+ Kerntemperatuurmeter


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Meater+ van Meater met 4.5 sterren.

The Good
  • Verschillende meetpunten
  • Goede, lange verbinding met de smartphone
  • Handige dock

The Bad
  • De gebruiksvriendelijkheid van de app kan zeker nog omhoog, al missen we niets

Toen we begonnen met kerntemperatuurmeters reviewen, begon dat met de uiterst kleine Steakchamp. Een nogal simpele meter, maar stoer en compact. De Meater+ is duidelijk de revolutie op het concept. Oplaadbaar, beter bereik en ook nog eens voorzien van een handige app. Wie wordt hier geen fan van? Unboxing In de verpakking van de Meater+ […]

Toen we begonnen met kerntemperatuurmeters reviewen, begon dat met de uiterst kleine Steakchamp. Een nogal simpele meter, maar stoer en compact. De Meater+ is duidelijk de revolutie op het concept. Oplaadbaar, beter bereik en ook nog eens voorzien van een handige app. Wie wordt hier geen fan van?

Unboxing

In de verpakking van de Meater+ zit de Meater+ met een bamboe dok. We vinden ook een AAA batterij en een stukje documentatie in de verpakking. Mooi compleet en klaar om meteen gebruikt te worden.

Design

Net als de Steakchamp, is de Meater+ vooral een langwerpige staaf die je in jouw vlees steekt. Daarbij is de Meater+ in staat om op meerdere plekken te meten. Ook is het materiaalgebruik zo, dat de Meater+ gemakkelijk kan worden opgeladen. Echt heel slim. Dat gebeurt namelijk automatisch wanneer hij in de bamboe dock wordt geplaatst.

Achterop de dock zitten magneten. Deze zorgen ervoor dat je de doch bijvoorbeeld op de koelkast of oven kunt plakken. Slim!

Bluetooth bereik is top

Ik geef het je te doen… wanneer je als product ontwerper weet dat je een bluetooth zender en antenne in een stuk vlees moet prikken. Vlees absorbeert 2.4GHz straling en dat is wat Bluetooth feitelijk is. Dus het bereik zou daarmee minimaal zijn.

Dit hebben ze anders opgelost. De Meater+ maakt namelijk contact met de dock. Die moet je in de buurt laten liggen. De dock zet het signaal door naar de smartphone. Enorm slim!

De App

De app van Meater is niet de meest indrukwekkende qua design. Hier en daar zullen voor oudere gebruikers, de letters ook echt wel te klein zijn. Maar de informatievoorziening is goed en de grafieken ook.

De gebruikservaring

Ik heb de Meater+ voor verschillende stukken vlees gebruikt. In de video zie je een mooie varkenshaar, maar ook dikke burgers, steaks en zelfs worsten hebben er aan mogen geloven. Ja, de Meater+ laat wel een flink gat achter, net als de Steakchamp. Dat komt door alle technologie die in het staafje moet zitten. Maar daardoor meet hij wel veel nauwkeuriger dan andere sensoren die we hebben gebruikt.

Bovendien is de behuizing gewoon heel slim bedacht. Het bamboe ziet er goed uit en zit barstensvol slimme technologie. Ook het altijd opgeladen houden van de Meater+ is geen enkel probleem door de slimme behuizing.

Conclusie: Meater+

Ik heb al heel wat kerntemperatuursensoren mogen testen over de jaren. De Meater+ behoort nu al tot mijn favorieten. Gewoon doordat er enorm goed is nagedacht over de usecase. Ja, de app kan echt nog wel beter, maar meer commentaar valt er op dit moment niet op te geven.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.