Review: Tefal Experience The Precise Hapjespan 26 cm


Kevin beoordeelde namens JustForkoks de The precise van Tefal met 4 sterren.

The Good
  • Matte zwarte afwerking
  • Heat control System voorkomt oververhitting
  • alle warmtebronnen

The Bad
  • Kan voor sommige mensen zwaar zijn
  • prijs kan voor sommigen teveel zijn

Geschikt voor alle type verhitting, perfect voor inductie door zijn technologie. Een grote hoge pan met meerdere toepassingen. Zwaar en degelijk.

The Precise, de hapjespan uit de experience lijn van Tefal. De hele experience serie heeft de IF design Award 2017 gewonnen. Dit is een prestigieuze design prijs die al vanaf 1953 wordt uitgereikt voor kwalitatieve prducten die ook ook hebben voor mooi design. Een prijs waar Tefal trots op mag zijn.

De jury zei over de expriende lijn het volgende ‘ De pannen zijn hoogst aantrekkelijk met hun mat zwarte afwerking, een parel op iedere fijn gedekte tafel en maken van iedere maaltijd een feestje.”

The Precise

Oftewel de hapjespan uit deze lijn is mooi mat zwart afgewerkt. Met een zeer stevige zilveren handgreep. De handgreep is erg lang. Hierdoor kun je hem precies vastpakken wat voor jou prettig is. (ook i.v.m. met spetteren) De handvatten zitten al vast aan de pan, je hoeft dus niks zelf er op te schroeven. Dit komt de kwaliteit en duurzaamheid zeker ten goede. Zoals bijna alle Tefal pannen heeft de hapjespan ook een handige warmte-indicator in het midden zitten. Hierdoor kun je als leek ook precies zien wanneer je het vlees in de warme pan kan doen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De pannen van Tefal zijn 100% PFOA vrij, hierdoor niet schadelijk voor je eten en het milieu. Goed voor de hipsters onder ons, en anderen die het milieu een warm hart toedragen. Tevens zijn de pannen van een recyclebaar materiaal gemaakt. De braadpan is geschikt voor alle warmtebronnen. De braadpan is ook geschikt voor de oven, alle pannen van de Expierencelijn overigens. De pannen zijn ovenbestendig tot 210 °C zonder inzet of bekleding van bakeliet of siliconen. Je moet wel een big ass oven hebben om de hapjespan inclusief steel in de over te krijgen!

Persoonlijk vind ik een glazen deksel altijd praktisch zodat je in de pan kan blijven kijken. Het staat wel stylischer dat de pan en de deksel in dezelfde mooie zwarte uitvoering zijn. Doordat de pan zo groot is, is hij perfect voor grote stukken vlees voor je vrienden.

Het gebruik

De hapjespan is heel goed te gebruiken om ’s avonds even snel een eenmansgerecht te maken of voor grote voetbalteamgerechten. Doordat de pan zo groot is kun je hem ook goed gebruiken om twee dingen te gelijk te bakken, door de pan op te delen. Er blijft voor beide helften genoeg ruimte over om te bakken en roeren. Iemand ui en hamburgers? Door de grote van de pan is hij wel aan de zware kant, voor mannen met spierballen is dit vast geen enkel probleem. Door de goede kwaliteit antiaanbaklaag bakt de pan fantastisch. Hierdoor de is hapjespan ook goed geschikt voor het lekker laten sudderen van je vlees.

De pan is geschikt voor de vaatwasser, maar gaat langer mee als je deze met de hand afwast. The Precise kost €139,95, dus zorg er goed voor dat hij zo lang mogelijk in topconditie blijft! Ben je meer geïnteresseerd in een braadpan uit deze collectie? Check dan deze link.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: