Review: BK Bourgogne Grillpan – 26 CM – Chili Red


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Bourgogne Grillpan 26 cm Chili Red van BK met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooi authentiek design
  • Gietijzer!
  • Grillstrepen

The Bad
  • Geen

Grillen doen we buiten, maar als het niet anders kan, dan is BK je pan!

Grillen deden we altijd op de BBQ, maar als het stroomt van de regen en het huilen staat je naderbij dan het lachen; blijf kalm! BK heeft nieuwe grillpan! Deze review nemen we de nieuwe BK Bourgogne Grillpan 26 cm Chili Red onder de loep! Lees je mee?

BK

Sinds 1851 maakt BK al pannen, dus dat kunnen we gerust aan hen overlaten. Je hebt geregeld bij JFK wat pannenreviews voorbij zien komen en daar zat met regelmaat een BK tussen. Altijd kwaliteit, het is net HG; BK doet wat het beloofd. In de Bourgogne collectie zien we een authentiek design wat vast ergens bekend voorkomt. Het design is gecombineerd met ervaring, traditie en vakmanschap én hup! Terug in een modern jasje.

BK Bourgogne Grillpan – 26 CM – Chili Red

Bourgondiërs dat zijn wij; ook kookpiraten en bbq fanaten. Dus met een grillpan weten wij wel raad. In de Bourgogne collectie zie je de mix tussen gietijzeren kwaliteit, met een stukje authentiek vanwege het design en de techniek van de hedendaagse tijd, want het materiaal is geschikt voor alle warmtebronnen. Voor de vaatwasser zou ik het niet aanraden, deze pan is loeizwaar en die wil je gewoon zo lang mogelijk koesteren.

Waarom een grillpan? BBQ lieden zijn gek van gietijzeren roosters. Die hebben een breder grilloppervlak, maken van die mooie grillstrepen en het materiaal voelt gewoon prettiger in de hand en tijdens het grillen. Daarom de grillpan. Wij willen die ervaring binnenshuis ook! Deze pannen staan prachtig op het fornuis maar ook op een chique gedekte tafel. De karakteristieke braad- en grillpannen zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer en doen verleden en heden samensmelten. De gietijzeren bak- en braadserie van BK is verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen en maten.

Specs

  • Diameter pan: 26 CM
  • Geschikt voor alle warmtebronnen incl. inductie
  • Gemakkelijk te reinigen in de vaatwasser
  • Snelle en gelijkmatige opwarming over hele pan
  • Ambachtelijk gietijzer
  • Ovenbestendig tot 230 graden

Conclusie

De BK Bourgogne Grillpan 26 cm Chili Red is een plaatje om te zien. De kleur is prachtig warm en het gietijzeren geheel voelt stoer en stevig in de hand. Vlees krijgt een BBQ look en de warmte wordt fijn lang vastgehouden en evenredig verdeeld. Als we dan toch naar binnen moeten, mannen; dan kunnen we dat het beste doen met BK!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.