Review: Thuis Kook Kit BBQ Editie van het Kook College Wijchen


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Thuis Kook Kit BBQ Editie van Het Kook College met 5 sterren.

The Good
  • #alleensamen proof
  • Goede videoinstructies
  • Goede uitgeschreven recepten
  • Perfecte voorbereiding
  • Mooie smaken
  • Prachtige gerechten

The Bad

Menig restaurant in Coronatijd biedt BBQ pakketten voor thuis aan. Culinaire stukken vlees, vis en andere zaken die je alleen maar hoeft af te grillen. Maar zelf een drie gangen diner bereiden van topniveau, kan ook. Wij gingen afgelopen week aan de slag met de Thuis Kook Kit BBQ Editie van het Kook College Wijchen. […]

Menig restaurant in Coronatijd biedt BBQ pakketten voor thuis aan. Culinaire stukken vlees, vis en andere zaken die je alleen maar hoeft af te grillen. Maar zelf een drie gangen diner bereiden van topniveau, kan ook. Wij gingen afgelopen week aan de slag met de Thuis Kook Kit BBQ Editie van het Kook College Wijchen.

Het voorafje

De cursus begint met een voorafje. Ruim een dag van te voren, ontvingen wij video’s vanuit Kookschool Wijchen. Op die video’s krijg je instructie hoe de gemiddelde BBQ werkt. Hoe je goed temperatuur kunt houden en andere zaken die belangrijk zijn wanneer je aan de slag gaat met de kit.

Thuis Kook BBQ Kit Vlees

Daarnaast krijg je video’s waarin de gerechten tot in detail worden bereid. Zo heb je alle stappen al eens gezien en weet je ook wat het eindresultaat moet worden. Bewaar ze niet, maar kijk ze ruim voor je aan de slag gaat. Gouden tip van mijn kant.

Unboxing

Nee, het past niet op de foto. En nee, het zijn zoveel ingrediënten dat ik hier geen enorme lijst plak met alles dat in de kit zit die je ophaalt in Wijchen. Het hele BBQ pakket werd namelijk verdeeld over twee papieren tassen. Het is simpelweg teveel. En dan kregen we ook nog een BBQ bierpakket mee. Van lokale brouwer Wijchense Schone, in hetzelfde gebouw.

Wat ik je wel mee wil geven, is hoe netjes alles verpakt zit. Alles, echt alles, zit in het pakket. Keurig in kleine porties verpakt. Vacuüm waar nodig. Met kleurcodering kun je zien wat, voor welke gang gebruikt moet worden.

Thuis Kook BBQ Kit Unboxing

Tenslotte vinden we ook nog een papieren instructie. Daarin staat nogmaals welke ingrediënten, wanneer nodig zijn. Daarna is stap voor stap de voorbereiding en de bereiding zelf uitgelegd. In duidelijke taal, met redelijk grote letters. De handleiding zit in een ringband, dus blijft gemakkelijk open liggen. En ja, zo heb je iets dat je later nog eens zelf kunt herhalen. Handig!

Zoom zoom

Vanaf 16:00 was het zo ver. Hoewel we eerder aan de slag mochten, kunnen alle deelnemers vanaf hetzelfde moment deelnemen aan een Zoom meeting. Daar zit de begeleiding vanuit de kookschool klaar om je te helpen. Het is dus niet zo dat je synchroon, stapsgewijs gaat bereiden. Immers, je wilt tussendoor ook lekker eten en de tijd nemen die je nodig hebt. Maar, je kunt drie uur lang alle vragen op het team afvuren. Bovendien is het wel gezellig om te zien hoe iedereen lekker bezig is in de keuken, en buiten zit te eten. Gezien de documentatie en filmpjes vooraf erg goed zijn van kwaliteit, zijn er eigenlijk niet zo gek veel vragen. Het is vooral heel gezellig.

Thuis Kook BBQ Kit Zoom Meeting

Wil je buiten ook Zoom gebruiken, zorg dan dat je daar ook internet hebt. Kleine tip van onze kant.

2 personen, 3 gangen

In de tassen zit één stuk rundvlees en één stuk vis (zalm). Voor twee personen zijn deze porties vlees best fors. Zeker gezien je nog flink wat groenten en andere zaken gaat bereiden. We hebben ook twee kinderen en die konden prima mee-eten op de royale porties, al verlangden die naar een wat minder gecompliceerd BBQ worstje. 5 en 7 jaar oud, ik snap het best 😉

Conclusie: Thuis Kook Kit BBQ Editie van Kookschool Wijchen

Een culinair BBQ pakket bestellen is gemakkelijk en een stukje goedkoper, maar dan mis je eigenlijk de echte trots. De trots dat je een compleet 3-gangenmenu hebt neergezet met veel variatie en bijzondere smaken. Met de Thuis Kook Kit BBQ Editie van het Kook College Wijchen heb ik mijn skills zeker naar een hoger niveau getrokken en nieuwe inspiratie opgedaan om nog interessantere gerechten van de grill te trekken. Een topervaring die het geld absoluut waard is.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.