Review: Tefal experience ‘The Precise‘ Koekenpan 26 cm


Kevin beoordeelde namens JustForkoks de The precise koekenpan 26 cm van Tefal met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer sterke anti aanbaklaag
  • Geschikt voor alle warmetbronnen
  • Door de lange steel ligt hij makkelijk in de hand

The Bad
  • Geen

De koekenpan is het meest gebruikte product qua pannen in de Nederlandse keuken. We bakken er graag op los met zijn allen. Of het nu een heerlijk mals gebakken biefstukje is of een lekkere ouderwetse speklap, deze pan is daar zeer geschikt voor.

The Precise, de koekenpan van de experience lijn van Tefal. Een lijn die onlangs nog de IF design Award 2017 gewonnen. Dit is een noemenswaardige prijs die al een tiental jaren wordt uitgereikt. Daarom extra leuk voor JFK om die kwaliteit eens aan de tand te voelen. 

De jury zei over de experience lijn het volgende “De pannen zijn hoogst aantrekkelijk met hun mat zwarte afwerking, een parel op iedere fijn gedekte tafel en maken van iedere maaltijd een feestje.” Laat ons eens lekker eigenwijs zijn en dit uittesten!

Unboxing

Voordeel van deze pannenserie is dat er geen schroevendraaier aan te pas komt. Gewoon kant en klaar in de doos. Mooi verpakt en met alle kenmerken keurig op de doos afgebeeld.

‘The Precise‘ Koekenpan 26 cm

Deze lijn van Tefal pannen heeft het speciale systeem waarmee je op inductie nooit een te hete pan kan krijgen. De pannen zijn uitgerust met het Heat Control System. Er kan door de dit systeem geen oververhitting plaatsvinden, ook handig voor sommige partners/vrienden? Hierdoor kan het dus niet gebeuren dat je vlees aanbrand en je te allen tijde een gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

De Tefal koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen. (Het speciale Heat control system werkt alleen op de inductiekookplaat.)De pan heeft ook wel bekende thermo- spot die verkleurt zodat je precies kunt zien wanneer de koekenpan de juiste temperatuur heeft bereikt. Dan kan je het vlees er in doen en krijg je de beste bakkwaliteit.

De pan kan ook in de oven gezet worden om je vlees nog even na te garen of lekker warm te houden. De pan kan tot 210 graden in de oven geplaatst worden. Je moet hiervoor wel een grote oven hebben gezien de afmeting van de pan en de steel die er aan zit. Je kunt als handige man ook de steel er iedere keer afschroeven en weer aan maken, maar of dit de kwaliteit van de pan ten goede komt vraag ik mij af.

 

Specs

Type pan: Koekenpan

Merk: Tefal

Diameter: 26 cm

Diameter bodem pan: 17,2 cm

Hoogte: 10,1 cm

Kleur: Zwart

Gewicht: 1,1 kg

Schoonmaken

De koekenpan is geschikt voor de vaatwasmachine. Toch is het beter voor het behoud van de anti aanbaklaag om de pan gewoon op de ouderwetse manier af te wassen. Door de anti aanbaklaag is dat klusje eigenlijk sneller geklaard dan een vaatwasbeurt, met een beetje heet water en een borstel is alles al snel weg. Een klein sopje om het vet een duwtje te geven en je bent klaar.

Conclusie

De Tefal Precise Koekenpan 26 cm is heel fijn in gebruik. Een stevige pan die tegen een stootje kan met haar 1,1 kg. Het bakken van het vlees gaat heel gemakkelijk en geleidelijk, hierdoor kan je echt het perfecte biefstukje bakken. Door de sterke anti aanbaklaag glijdt het product gemakkelijk door de pan. Door de lange steel is de pan ook makkelijk vast te houden en goed te hanteren. Het wordt niet warm, nadeel is wel door de lengte dat je een redelijke grote oven moet hebben. De koekenpan is in de maten 24, 26, 28, 30 cm te koop bij onder andere Coolblue en Fonq. De prijzen zijn vanaf €63,99.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.