De beste BBQ’s van 2022

Yesss!! We zijn er uit! De scores zijn opgeteld en de meningen van ieder redactielid is gegeven. Met andere woorden, we hebben de winnaars van De Beste BBQ 2022!!

Het is gaaf om te zien hoe sommige fabrikanten blijven ontwikkelen en innoveren om hun product ieder jaar te verbeteren, terwijl sommige fabrikanten geloven in de eenvoud en de prijs-kwaliteit. Dit maakt dat wij niet altijd iedere categorie, jaarlijks winnaars kunnen uitroepen. Sommige winnaars van vorige jaren blijven gewoon goed en soms zelfs beter. Daarom noemen wij de beste BBQ’s van vorig jaar wel in de categorieën, want eerlijk is eerlijk. Zij ontvangen niet opnieuw een award. Hebben we dit jaar dan geen beste BBQ’s? Natuurlijk wel! Wij hebben dit jaar een aantal prachtige, bijzondere, innovatieve en gewoon goede BBQ’s kunnen uitroepen tot winnaars.”  Team DeBesteBBQ.n

We willen onze sponsoren bedanken die ons voorzien hebben van hun beste producten.

 


Kanttekening: Dat we winnaars uitroepen, dat betekent niet dat er verliezers zijn. Sterker nog, het was kantje boord. De BBQ’s scoorden vrijwel allemaal enorm hoog. Als je de reviews terugleest op JFK dan zie je dat we dit jaar geen verliezers hebben. Reviews scoorden gemiddeld 8/10 en dat is enorm hoog. Voor de fabrikanten betekent dit dat als je geen winnaar bent, je wel een bijzondere award hebt ‘gewonnen’ om te delen. Deze award vindt iedere deelnemer terug in de review zelf. Deel deze review, deze award en wees vooral trots op je merk en je BBQ!

Beste Kamado vanaf 1000,-

IQ Grills Large Carbon

uit de review:
Ja jongens, wat is dit een apparaat zeg. Dit is wat je noemt, een bestaand product doorontwikkelen. Om te beginnen is de dome oftewel de Kamado zelf verbeterd door gebruik te maken van Mulliet in plaats van Cordieriet, verschillende onderdelen zijn ook beter dan wat we doorgaans zien. Glasvezel afsluitband in plaats van regulier Vilt. De aluminium zijtafels in combinatie met het HDPE Handvat is zoveel beter dan Bamboe. Ook het RVS grillrooster is zo gemaakt dat je ook hiermee mooie grillstrepen maakt. En eindelijk een duidelijk afleesbare grote thermometer. Dit toppen we af met een innovatieve topvent et voila….. de IQ Grills kamado is daar.

Lees de hele review HIER

Beste Kamado tot 1000,-

BosGrill 21″ Kamado

uit de review:
Ik heb geen minpunt tot op heden gevonden. Ja, de Margriet schijf zal gaan roesten, en heeft een beetje liefde nodig middels een keer te seasonen. Als je zuinig met de tafeltjes om gaat dan zijn die ook goed voor jou. zo niet dan niet. Dus die moeten er in het najaar even afgehaald worden, en op een droge plaats staan. Verder staat een een schitterende Kamado in je tuin wanneer je besluit om deze aan te schaffen, én echt mega compleet. Je kan werkelijk alle mogelijkheden benutten van de Kamado. Je haalt een hobby in huis. Dit alles gecombineerd met de ontzettend goede achterban van het merk, de vriendelijke en behulpzame Sjouke en Marian is dit een aanrader 1e klas!

Lees de hele review HIER

 

Beste Kamado tot 500,-

BosGrill 16″ Kamado (2021 uitvoering)

uit de review:
Mensen kopen vaak gelijk een grote Kamado, om vervolgens zonder enige kennis van zaken aan de slag te gaan, waardoor het 9 van de tien keer niet het gewenste resultaat wordt behaald. Begin je met de 16″BosGrill begint de ervaring al gelijk anders, doordat je bij aankoop al direct al alle info krijgt om goed van start te gaan. De Kamado is goed, maar vooral de “achterban” waar je op terug kan vallen wanneer er vragen zijn, is erg goed. De manier waarop BosGrill met haar klanten om gaat, kunnen een hoop Kamado merken nog veel van leren, en vind dan ook dat het gehele plaatje van product en eigenaar echt klopt. Niet even snel scoren, maar mensen blij maken en zodoende meer op de lange termijn denken. Dan moet je dus ook wel achter je producten staan!

Lees de hele review HIER

 

Beste Portable BBQ

LotusGrill S (Mini)

uit de review:
De LotusGrill S is eigenlijk precies wat we verwachten. Namelijk een compactere uitvoering van de normale LotusGrill met vergelijkbare thermische eigenschappen. Groot genoeg voor twee a drie mensen om lekker ontspannen op te grillen. Door het compacte ontwerp is de S veel gemakkelijker om mee te nemen

Lees de hele review HIER

Beste Gas BBQ

Campingaz Attitude 2100 EX

uit de review:
De Campingaz Attitude 2100 EX laat eigenlijk niets te wensen over als het gaat om bouwkwaliteit, ontwerp en veelzijdigheid. Deze compacte gasbarbecue laat zich echt extreem gemakkelijk schoonmaken. Ideaal dus.

Lees de hele review HIER

Beste Pellet BBQ

Weber SmokeFire EPX6

uit de review:
De Weber EPX6 Pellet Barbecue is mijn nieuwe favoriet. Boven de buitenkeukens en de Gassers! Dit komt omdat het de best of both worlds is. Je hebt de snelheid en de nauwkeurigheid van een Gas BBQ en de heerlijke rooksmaak van een houtskool BBQ. De innovatie van de computer in de EPX6 is geweldig en maakt BBQen op hoog niveau voor iedereen mogelijk. Daarnaast is het prachtig vakwerk qua design en goed mobiel. Een nieuwe eerste keuze voor mij.

Lees de hele review HIER

Beste Buitenkeuken

Napoleon Rogue® SE 525 RSIB

uit de review:

Zo is de Rogue 525 super snel op temperatuur, en is aan te steken in een oogwenk. Je kan er ook gewoon indirect mee grillen, dus grote lompe hompen vlees wat we graag op een kamado doen, kan hier mee dus óók gewoon. En sterker nog. Dit gaat erg goed zelfs. De temperatuur is echt tot op de graad te regelen en stabiel te houden. Ook de mogelijkheid tot uitbreiden met een spit voor de achterbrander is een hele slimme en vooral gave optie wat de Rogue 525 met zich mee brengt. Denk hierbij aan je eigen Giros maken, of bijvoorbeeld een heerlijk kippetje van het spit. Dat is toch gewoon top?

Lees de hele review HIER

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.