De beste BBQ’s van 2021

De redacties van JustForKoks.nl en DeBesteBBQ.nl zijn de afgelopen maanden hard aan het werk geweest. Wanneer het ook maar een beetje droog was, trokken de helden naar buiten om te flamegrillen, te braaien en te branden. Zij zochten uit wat voor jou de beste BBQ is.

Het is zo ver! Tijd om de scores te verzamelen, de kwalificaties te meten en de meningen om te zetten in resultaten. Wij verkiezen hier de Beste BBQ’s van 2021!

“Het is bijzonder om te zien hoe sommige fabrikanten blijven ontwikkelen en innoveren om hun product ieder jaar te verbeteren, terwijl sommige fabrikanten geloven in de eenvoud en de prijs-kwaliteit. Dit maakt dat wij niet altijd iedere categorie, jaarlijks winnaars kunnen uitroepen. Sommige winnaars van vorige jaren blijven gewoon goed en soms zelfs beter. Daarom noemen wij de beste BBQ’s van vorig jaar wel in de categorieën, want eerlijk is eerlijk. Zij ontvangen niet opnieuw een award. Hebben we dit jaar dan geen beste BBQ’s? Natuurlijk wel! Wij hebben dit jaar een aantal prachtige, bijzondere, innovatieve en gewoon goede BBQ’s kunnen uitroepen tot winnaars.” ~Team DeBesteBBQ.nl

 

Kanttekening: Dat we winnaars uitroepen, dat betekent niet dat er verliezers zijn. Sterker nog, het was kantje boord. De BBQ’s scoorden vrijwel allemaal enorm hoog. Als je de reviews terugleest op JFK dan zie je dat we dit jaar geen verliezers hebben. Reviews scoorden gemiddeld 8/10 en dat is enorm hoog. Voor de fabrikanten betekent dit dat als je geen winnaar bent, je wel een bijzondere award hebt ‘gewonnen’ om te delen. Deze award vindt iedere deelnemer terug in de review zelf. Deel deze review, deze award en wees vooral trots op je merk en je BBQ!

 

De beste BBQ’s van 2021, per brandstof

 

Kolen

Geen nieuwe winnaar

Er waren hele bijzondere nieuwe kolen BBQ’s. Prachtig qua design, handig qua formaat, maar toch. Niet de topkwaliteit die we bij de winnaar van vorig jaar aantroffen. Het klassieke kogeltje van Weber blijft scoren bij de redactie. De beste kolen BBQ is dan ook de winnaar van vorig jaar Weber Master Touch Premium GBS E-5775. Het leuke van het GBS systeem is dat het mogelijk is extra accessoires te plaatsen.

Gas

Geen nieuwe winnaar

De beste gas BBQ is eveneens een kogeltje van vorig jaar, maar hier ging toch echt Outdoorchef er met de prijs vandoor. De kogel van Outdoorchef Ascona bevat twee ringbranders waardoor je met twee zones kunt werken. Tel daar de innovatieve trechter bij op en de winnaar is bekend.

Een noemenswaardige nieuwe innovatie vinden wij wel de Grill Guru Easy Asia (Gas Wok set). Omdat dit geen echte BBQ betreft blijft de Ascona van vorig jaar de beste gas BBQ, maar lees de review eens door van de Easy Asia, want gaswokken is echt geweldig!

De Beste GAS Buitenkeuken 2021

Nieuwe winnaar! De Campingaz 4 Series Onyx S

De beste GAS buitenkeuken van 2021 is eindelijk een nieuwe prijswinnaar! De Campingaz 4 Series Onyx S toont echte innovatie en is, zoals we dat gewend zijn van Campingaz, een plaatje om te zien. Lees de review eens door want deze winnaar zit vol verrassingen!

Uit de review:

De Campingaz 4 Series Onyx S is een volledige buitenkeuken. Gemaakt voor het gemak en de grotere groepen. Nodig je een groep mensen uit, dan is het klik, klak, klaar en de 4 branders maken jouw BBQ direct klaar voor gebruik. Wil je enkel grillen voor een select gezelschap, dan gebruik je één of twee pitten en houd je de rest van de BBQ schoon. Super gaaf dat één van je tafels een extra brander is om lekker een pannetjes saus op te maken, of de aardappels op te koken. De innovatie die we terug zien op het gebied van schoonmaak vind ik echt een uitvinding. Heerlijk. Alle andere zaken zoals benoemd in de review maken de 4 Series Onyx S tot de betere buitenkeukens en gasbarbecues; zeker als we ook nog eens naar de prijs kijken; want de adviesprijs van 700,- euro voor deze gehele buitenkeuken dat is echt een koopje.

De Beste Houtgestookte BBQ

Nieuwe winnaar! De Artola Fiq

Ieder jaar een spannende categorie. Vele prachtige houtgestookte BBQ’s en wat lagen de resultaten enorm dicht bij elkaar. Wij voelen ons bijna schuldig om een winnaar uit te roepen in deze categorie met echte kwaliteitsproducten. Maar goed, het moet. Tussen de vele inzendingen sprong er toch één boven de prachtige modellen uit. De Artola Fiq is nieuw, compleet, bijzonder, uniek. Een ware eye catcher in de tuin die alle aandacht opeist. Voel je een échte chef wanneer je staat de grillen achter deze enorm unit!

 

Uit de review:

Ik ben zeer onder de indruk van de Fiq. Ik besef maar al te goed dat de Fiq die in de tuin staat echt heel compleet is, en niet voor iedereen is weggelegd. Maar 1 ding is zeker, ook zonder de Hospitality ring met Servingplates is de Fiq een unieke Plancha. Mocht je overwegen een Fiq aan te schaffen, zou ik wel de Interface met minimaal 1 extra optie erbij nemen. Puur omdat het je zoveel meer mogelijkheden gaat bieden. In al mijn enthousiasme ben ik bijna een heel belangrijk onderwerp vergeten.  Kijk maar eens goed op de foto’s, wat valt je op? Juist, GEEN ROOK. De AirQontrol luchtinlaat zorgt voor warmteregulatie en laat je een vuur stoken met minder rook. Alleen met het aansteken was er normale rook ontwikkeling. Dat duurde echt kort, om vervolgens ook niet meer terug te komen. Een enorm pluspunt,, want ik krijg vaak reacties als ik zeg dat ik ga werken met een vuurring van “oh, ga je weer lekker je buren uitroken”. Grappig bedoelt, maar vaak wél het geval. De Fiq steek je niet even snel aan als je net thuis komt van je werk om 5 uur met de gedachte om half 6 eten op tafel te hebben. Nee de Fiq zorgt er voor dat de rem er op gaat. Steek ‘m aan, pak wat te drinken en ontspan. Het is echt een soort van onthaasten wat je gaat ervaren. Ik heb echt genoten. Het spelen met verschillende warmte zones en het vuur, maakt dat je echt bezig bent met het eten. Je voelt je al gauw een soort chéf zodra je aan zo’n apparaat staat. Echt een unieke ervaring

Electra

Geen nieuwe winnaar

Goede, vernieuwende elektrische BBQ’s kwamen we dit jaar helaas niet tegen. Weber won in 2018 met de Weber Pulse 2000 en gek genoeg zijn zij nog steeds heer en meester in de E-Grills. Wil je dus elektra? Dan ga je nog steeds voor de Pulse 2000 van Weber.

 

 

 

De beste Kamado van 2021 (< €1000,-)

Nieuwe winnaar! Grizzly Grills Medium Kamado Model 2021

Onder de €1000 vonden we veel goede kamado’s. Sommige zeer eenvoudig en mega voordelig. Sommige zeer uitgebreid en wat duurder. Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om een Kamado te kiezen die qua innovatie, kwaliteit en compleetheid de beste deal is voor een langere tijd. Dit is de Grizzly Grills Medium Kamado Model 2021.

Uit de review:

De Grizzly Grills Kamado Medium 2021 is een kamado met een vormfactor die we natuurlijk ondertussen allemaal goed kennen. Het verschil bij dit soort grills zit hem in de belangrijke details. Grizzly is hier met deze kamado zeer goed in geslaagd, het formaat, onderstel en kwaliteit zijn allemaal zeer goed in orde en uitstekend te noemen. Hij wordt zeer compleet geleverd qua accessoires. De kleurstelling is iets aangepast naar Grizzly Grey; zeer chique en valt nergens uit de toon. Echt innovatie vinden we terug in de glassfiber dubbele viltranden, de Chipfeeder met een nieuwe, verbeterde sluiting. Daarnaast de stoere vergrendeling aan de voorzijde, de nieuwe schoorsteen en het grote scharnier met duwvering op de achterkant.  

 

 

De beste Kamado van 2021 (> €1000,-)

Nieuwe winnaar! Grill Bill Pro Senior 23 inch

De Koningsklasse van de Kamado’s. Betaal je meer dan 1000,- euro voor een Kamado, dan mag je er ook alleen maar goeds van verwachten. En dat is exact wat je krijgt bij het aanschaffen van de Grill Bill Pro 23,5. Wat een enorme Kamdo! Met een tijdloze uitstraling en kwalitatief zeer goede materialen is dit een aankoop voor het leven.

 

Uit de review:

Grill Bill is na 2 jaar al op de kaart gezet als zijnde “hoger segment kamado”. Met zijn gladde ontwerp en kleine maar zeer belangrijke details zet hij zijn concurrentie op vele vlakken te kijk. Doordat deze kamado in het hogere segment valt is de prijs ook hoger dan je standaard Doe-het-zelf Kamado, echter betaald dit zich dubbel en dwars terug in service en kwaliteit. Je krijgt een heleboel kamado voor je geld! Ik ben zeer onder de indruk van de Grill Bill xl pro en weet zeker dat dit nog steeds maar het begin is van iets veel groters wat komen gaat voor Grill Bill.

 

Wij bedanken de Sponsoren van de Beste BBQ 2021

Zonder sponsoren is de DeBesteBBQ gewoonweg niet mogelijk. Wij bedanken onze sponsoren voor de deelname en het verzorgen van de nodige materialen voor een goede verkiezing.

BEEF & STEAK.nl

Een speciale dank naar onze vaste Hoofdsponsor Beef & Steak voor alleen het allerbeste vlees, diepgevroren geleverd wanneer jij wil, tegen een zeer prettige prijs-kwaliteitsverhouding.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ECHT Houtskool

Wij hebben met z’n allen veel tijd besteed achter de BBQ’s. Daar konden we gebruik maken van houtskool van Écht. Wanneer je vaak barbecued, merk je pas écht het verschil in de verschillende soorten houtskool. We kunnen concluderen dat het houtskool van Écht makkelijk aan te steken is en erg lang mee gaat.

SlowWood

Braaien is wat de Nederlanders BBQ-en noemen wat ze vaak op kolen doen. Bij braaien worden de kolen zelf gemaakt door eerst een vuur te maken met hout. SlowWwood premium braai/BBQ hout brandt 2 tot 3 keer langer dan Europees hardhout (eiken, beuken, essen) en door de hoge dichtheid gecombineerd met hoge calorische waardes geeft het schitterende kolen die nog lang zullen nagloeien. Wij bedanken Comfort trade voor het leveren van hun speciale product!

Wil je het overzicht nog eens rustig teruglezen? Lees de reviews dan op JFK!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.